Uteservering på hösten – härligt för gästerna

Att jobba som servitris på hösten är skönt, tycker jag. På sommaren kan det bli lite väl svettigt de varma dagarna, men under hösten så kan man jobba utan att svetten rinner längs ryggen och det gör såklart att det blir väldigt mycket ner trevligt! Nu är det ju så att det vissa dagar är jobbigt under hösten också, eftersom det såklart kan vara lite väl kallat ibland, men eftersom det finns ganska många gäster som gärna sitter ute året runt så är det viktigt att kunna erbjuda den servicen, tycker jag.

Uteservering

Jag gillar själv att sitta på uteserveringar året runt, så när jag är gäst så är jag mycket tacksam för att det går att sitta ute. Det är lite detta som är grejen när man jobbar som servitris, för om man själv gillar att kunna sitta ute så ska man såklart också gilla läget när man själv är den som serverar.

Jag har jobbat ihop med personer som själva är krävande när de går ut, men som är slappa och irriterade när de själva serverar och det är helt sjukt, tycker jag! Hur kan man kräva av andra det man inte kan ge själv? Jag blir så himla irriterad av sådant beteende!

Att gilla sitt jobb

Jag tycker verkligen att det är superkul att jobba som servitris, men det handlar naturligtvis mycket om att jag haft tur med att hamna på ett bra ställe som passar mig som handen i handsken! Vissa ställen vill man ju inte jobba på då man hört trista historier om hur chefen beter sig eller liknande. Min chef är väldigt relaxad och del av gänget, så det är mer som en stor familj på jobbet.

Eftersom jag har jobbat på mitt jobb ett tag nu så är det också så att jag får ta del av allt det som är så trevligt med stamgäster och det är ju verkligen mysigt! Är det inte så mycket att göra ett pass på jobbet så kan man alltid hänga med stammisarna lite!

Kul fritid är ett måste!

Att ha det kul när man är ledig är väldigt viktigt och när man är ung som jag så finns det mycket kul att göra! Jag är av den åsikten att man ska passa på att ha det så roligt som man bara kan innan det är dags för vuxenlivet, för i ärlighetens namn så vet man ju att det kommer att bli lite mer trist liv efter att man är klar med utbildningen, eller hur?

Jag är som vilken 22-åring som helst, jag gillar att träna och att hänga med mina kompisar och sedan gillar jag även att pyssla med musik. jag är DJ så det är såklart en stor del av mitt liv, även om jag inte är professionell, eller planerar att ha det som yrke senare. Jag spelar på en och samma klubb en eller ibland två gånger i månaden med min kompis Olle och det är alltid lika kul!

Att ha ett fritidsintresse är ju viktigt då det gör att man har något att se fram emot när man sitter i skolan eller har en halvbra dag på jobbet, så har du inte det så är det på tiden att du hittar ett!